Maptime

Web Map Dev

Hello fellow mappers,

Kam kenaqesine t’iu ftoj tek eventi i rradhes i MaptimeTirana.

Tema e ketij eventi do te jene web map developing. Do te flasim se si mund te ndertojme nje web map aplication duke perdorur teknologjite open source te web-it. Mjeti me te cilin do ta ndertojme aplikacionin tone eshte Leaflet.

Do te tregojme se si mund te shtojme layer te ndryshem ne aplikacionin tone, si te hedhim te dhena ne aplikacion dhe si ta bejme ate interaktiv.

Ju keshilloj qe te merrni me vete laptop tuaj dhe te keni te instaluar node.js si edhe nje IDE(ju keshilloj VS Code)

Si gjithone doja te falenderoja OpenLabs dhe gjithe komunitetin e tyre qe ben te mundur organizimin e ketij eventi. Mund te shihni me shume rreth punes se tyre ne kete link si edhe tek faqja e facebook

Happy mapping,

diskmanti

Vendodhja e OpenLabs


View Larger Map

Join us: Wednesday, Apr 25 2018

Web Map Servers

Hello fellow mappers,

Kam kenaqesine t’iu ftoj tek eventi i rradhes i MaptimeTirana.

Tema e ketij eventi do te jene web map servers si edhe serviset qe perdorin keta server per te publikuar te dhena. Do te flasim si mund te ngrejme nje server te tille dhe karakteristikat e sherbimeve WMS dhe WFS.

Do te tregojme se si funksionojne tile e nje harte dhe si mund ti krijojme dhe host ato ne server tone.

Teknologjia qe do te perdorim eshte GeoServer.

Ju keshilloj qe te merrni me vete laptop tuaj dhe te keni te instaluar JAVA(geoserver ngrihet mbi JAVA).

Si gjithone doja te falenderoja OpenLabs dhe gjithe komunitetin e tyre qe ben te mundur organizimin e ketij eventi. Mund te shihni me shume rreth punes se tyre ne kete link si edhe tek faqja e facebook

Happy mapping,

diskmanti

Vendodhja e OpenLabs


View Larger Map

Join us: Friday, Feb 23 2018

Public Transportation in OSM

Hello fellow mappers,

Kam kenaqesine t’iu ftoj tek eventi i rradhes i MaptimeTirana.

Tema e ketij eventi do te jete transporti publik ne OpenStreetMap. Do te flasim se si mund te shtojme linja te reja autobusi apo si mund te modifikojme, permiresojme linjat ekzistuese

Ju keshilloj qe te merrni me vete laptop tuaj si edhe te keni te instaluar JOSM ne laptop.

Si gjithone doja te falenderoja OpenLabs dhe gjithe komunitetin e tyre qe ben te mundur organizimin e ketij eventi. Mund te shihni me shume rreth punes se tyre ne kete link si edhe tek faqja e facebook

Happy mapping,

diskmanti

Vendodhja e OpenLabs


View Larger Map

Join us: Wednesday, Jan 17 2018

Gentle intro to PostGIS

Hello fellow mappers,

Kam kenaqesine t’iu ftoj tek eventi i rradhes i MaptimeTirana.

Tema e ketij eventi do te jete PostGIS. PostGIS eshte nje extension i postgresql, i cili e kthen postgresql ne nje spatial database. Ne kete edicion do te mesojme mbi spatial databases, si te shkruajme spatial query dhe si te bejme lidhjen e databazes tone me QGIS.

postgis logo

Ju keshilloj qe te merrni me vete laptop tuaj si edhe te keni te instaluar postgresql ne laptop.

Si gjithone doja te falenderoja OpenLabs dhe gjithe komunitetin e tyre qe ben te mundur organizimin e ketij eventi. Mund te shihni me shume rreth punes se tyre ne kete link si edhe tek faqja e facebook

Happy mapping,

diskmanti

Vendodhja e OpenLabs


View Larger Map

Join us: Saturday, Oct 21 2017

Maj Meetup Thanks

Pershendetje,

Do doja te falenderoja te gjithe ata qe moren pjese tek MaptimeTirana #2. Gjate ketij eventi mesuam me shume rreth te dhenave te OSM dhe ku mund ti gjejme. Gjithashtu zhvilluam dhe nje gentle intro ne QGIS dhe mesuam per cfare mund ta perdorim.

Slides mund ti shikoni online ketu dhe mund ti download ketu

Ne fund fare arriten te krijonim harten me te bukur qe mund te behej ate dite 😝

Mund ta beni download ne kete link

10

Starting 😊

1

2

3

4

5

6

7

8

Best Team EVER 😊

9

diskmanti


PS: E di qe ky post duhet te ishte bere shume me perpara por koha ka qene e limituar per mua keto dite 😊

Posted Jun 04 2017 by diskmanti